• Производител: Други
  • Кат. номер: 6905

Картички за бебе Щипка Космос

19,00 лв.
Купи
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Черно-белите карти Щипка Космос целят да покажат един нов метод за опознаване на света на бебетата и малките деца. Те помагат за развиването на концентрацията, без излишно да натоварват очите и мозъкa. Използването на допълнителните цветове позволява на детето постепенно да се запознае с цветността на околния свят.

Но защо точно черно-бели илюстрации?
Проф. Уша Госвами, директор на Центъра по неврология в образованието в университета в Кеймбридж споделя: “Всичко със силен контраст – като черно-бели ръбове и линии – е оптимален стимулант за визуалната система при бебетата до 12 месеца.”

“При раждането си бебета виждат на около 25 см, а при навършването на 1 годинка – на не повече от 3 метра,” допълва американският психолог Робърт Франц.
Ретината при новородените не е толкова силно развита и те все още не различават определени цветове и нюанси. Препоръчват се контрастните цветовете и особено черно и бяло, като в рамките на няколко месеца – до около 2-годишна възраст, ретината се адаптира и започва да изпълнява пълноценно своите функции.

От кога да започнем?
Черно-белите карти са подходящи за бебета до 6-12 месеца – поради благоприятното действие на контрастните цветове.Илюстрациите могат да бъдат интересни и полезни и за по-големи деца, като основното им влияние е върху развиването на въображението при малките деца. Космосът е необятен и трудно може да се обясни дори и за нас големите, но с илюстрациите целим да ги доближим до него.

Какво включва?
11 броя ламинирани (за повече издръжливост) карти с черно-бели илюстрации плюс 1 интерактивна изобразяваща съзвездието Малка мечка. Изгаси лампите, насочи картата към стената и светни с фенерче.


Производител: Yova's friends


Артикулите, които можете да закупите през нашия онлайн магазин, невинаги са налични и в двата ни магазина. Не се колебайте да се свържете с нас по телефон, чрез имейл или чат, за да Ви информираме за конкретните наличности и разновидности.

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!