Приказният свят на Лонджи

Приказният свят на Лонджи
11 април 2018

 

 

 

 

 

 

Днес решихме да ви покажем един по-различен свят на възприятия и идеи за оригинални детски подаръци – занимателни игри, микроскопични и гигантски, двулицеви и кръгли пъзели, калейдоскопи, увлекателни речници, пумпали и аксесоари – всички направени от рециклирани материали и носещи неописуемо разнообразие от вълшебни авторски илюстрации. Това предлага последното ни вълнуващо откритие под марката Londji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Запознахме се с група хора, които създават с много любов разнообразни и изключително цветни игри, играчки и аксесоари. Пъстрото им усещане за света е толкова осезаемо, че нямаше как да подминем нещата, които правят някъде там, в далечната и слънчева Барселона. Въздишаме мечтателно при мисълта за постоянното им слънце, а въображението ни отвежда към тяхната история и към началото на техния прекрасен проект. Впечатлени сме от тяхната основна концепция да създават нещата си изцяло от рециклирани материали. Също така сме и огромни почитатели на  илюстрациите върху продуктите им – напълно авторски и изключително идейни. Още по-горди сме от факта, че вече може да намерите красивите им продукти в нашите цветни магазинчета в София.

 

 

 

ИСТОРИЯ

 

Лонджи не само е красиво рибарско градче в областта Камерун, а е и иновативен проект, който е създаден преди известно време в Испания и се фокусира върху изкуството, игрите и играчките за деца. През 2004 година пък се заемат с откриването на традиционни игри и играчки, които са вече позабравени или остарели като модели, и ги обновяват и създават по един изцяло нов дизайн, който привлича стотици деца и възрастни да се върнат към изкуството на игрите и да си спомнят с милост към отминалото вече детство. Превръщат ги в идеи за оригинални детски подаръци, а красивите илюстрации се запечатват в съзнанието бързо и привличат голям интерес. Лонджи продължават да се развиват и разрастват благодарение на талантливия си екип, който е низ от ентусиазъм в създаването на екологично чисти продукти от рециклирани материали, което е изключително благородно и уважително към заобикалящата ни околна среда. Преливащи от богато въображение и големи дози иновативно мислене, Лонджи успяват да бъдат ненадминати в изкуството на създаването на игри. Тяхното мото няма как да го сбъркаме, където и да го видим: “Оригинални играчки за деца от 3 до 103 години.”

 

                                                                           

ПРИНЦИПИ

 

Споделяме ви няколко от основните принципи на Лонджи, които ни отговарят на въпросите за безкрайната им креативност, а след това ще ви пренесем в техния пъстър свят, за да останете смаяни и да нямате търпение да се докоснете до тази различна реалност:

- Въображението не бива да има граници.
– Имаме пълното право да се наричаме деца, без да бъдем дискриминирани заради годините си.
– Образоваме децата си с чувсто за естетика, те са нашето бъдеще.
– Даваме на играчките си достойнството, което заслужават. 
– Споделянето е част от играта. Играта е прекарването на хубаво време с хората, които обичаме.
– Вдъхваме нов живот на забравени играчки, а те винаги го оценяват, повярвайте ни.
– Стараем се винаги да бъдем честни, както сме се научили от нашите баби и дядовци.
– Ние създаваме оригинални детски подаръци, а детски са всички неща, които са за хора от 3 до 103 години.

 

Процесът на забавление с игрите на Лонджи…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Някои от оригиналните детски подаръци на Лонджи…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И това е само една малка част от пъстрия свят на Лонджи. Ако са ви нужни оригинални детски подаръци и се чудите къде да ги намерите и сте любопитни за останалата част, ние с радост ще ви я покажем, а дали да бъде по реален или виртуален начин – изборът е изцяло ваш…

Продуктите им може да закупите тук.

 

Източник:  https://www.londji.com/en/

Morphwork или къде започва и свършва всичко?5 май 2019

Без съмнение, работата на Драгостин Киряков вече е привлякла вниманието ви. Илюстрациите му са изпълнени с безкрайно умение и притежават естествена притегателна сила, която се усеща от любители и опитни артисти, неволно попаднали в капана на пространствена игра.

прочети още

Мигновена любов и любов към мига с Lomo7 февруари 2018

Искате ли да поемете на едно безрайно приключение из дебрите на аналоговата фотография? Опасявате се, че сте просто аматьор, а фотографията е изкуство, изискващо специфични познания и природен талант, години практика и медитация над светлинните кванти? Ние сме далеч по-уверени във вашите способности и можем да ви предоставим правилния инструмент, с които да се отдадете на волни експерименти, които с лекота ще възпроизведат множество твърде сполучливи грешки. За допълнителна доза убедителност тук ще се включим с цитат на писателя Скот Адамс: „Креативност означава да си позволиш да правиш грешки. Изкуство означава да знаеш кои да задържиш.“

прочети още

Adventure Catcher – ловецът на приключения1 февруари 2020

Adventure Catcher е нов бранд, който наскоро осъществи страхотното си хрумване. То обединява едновременно планер-органайзър и дневник за пътешествия. Зад интересната идея стои семейство ентусиасти, меко казано обичащи пътешествията. Те са сърфисти през лятото, скиори и сноубордисти през зимата и приключенци по природа. Единият запечатва миговете със средствата на фотографията, а другият описва впечатленията, натрупани от всички пътешествия, на хартия. Независимо дали ще ги окачат на стената или ще ги залепят в дневник, все не оставало място за всички спомени, нито време за описването им.

прочети още

Дървена папионка от ДървАРТ или как да изпъкнеш най-добре30 януари 2018

Дървените папийонки са аксесоар за всякакъв повод – от вечер на по питие с бандата, до по-официални събития, на които искаш да блеснеш – изложба, концерт или по-специална среща. Това, което отличава дървената папийонка, е нейната универсалност. Стои еднакво добре както на карирана риза, така и на костюм, което я прави задължителен аксесоар за всички, които обичат да се обличат по-екстравагантно.

прочети още

Уловете магнетичната сила на града с Magnecity15 юли 2018

Ако обичате да пътувате, то тогава със сигурност сте запозпознати с вълнението от това да попаднеш в новата, непозната реалност на чужд град. Сякаш някаква невидима магнетична сила ви призовава да се гмурнете и да попиете от енергията на града, да обходите всички задни улички, да изкачите всички стълби и да преминете всички мостове, за да откриете източника на тази вълнуваща вибрация, която жужи под краката ви.

прочети още

Бижута с естествени кристали и минерали – ново вдъхновение от RhoDope Jewellery16 май 2018

Всяко от бижутата RhoDope Jewellery носи в себе си духа на древните и величествени Родопи. Камъните се събират на ръка по време на множеството пътешествия на авторката по този край, което придава уникален заряд и неповторим вид на всяко нейно бижу.

прочети още

“Посадете” сами своето бижу – бижута сукуленти от 3va4 май 2018

Марката 3va (Ева) носи името на своята авторка. Семпло и кратко. Вдъхновенa е от интернет жаргон, който шифрова думите, заменяйки буквите със символи/цифри, които ги наподобяват визуално. Колекцията SuccuLove, която имаме желанието да ви представим, е вдъхновена от любовта на едно момиче към сукулентите – онези упорити растения с дебели листa, които пленяват със своето многообразие, издръжливост и красота.

прочети още

Stinky Socks са партньори в “престъплението” в бляскавия Лас Вегас19 април 2018

Представете си колко хубаво би било да излезете от нормите на обществото, да имате една голяма идея и да сте достатъчно смели и отворени към света, за да успеете да я осъществите. А още по-хубаво би било, ако имате партньори в “престъплението” и те са вашите най-добри приятели, с които сте толкова на “ти” един с друг, че разбирате само с един поглед какво си мисли или иска да каже другият. Приятелите от Stinky Socks вече са го постигнали. Този път те преследват една нова мечта, оставайки верни на своя небрежен, но отличаващ се стил и представяйки новата си колекция на фона на бляскавия Лас Вегас.

прочети още

Едно безкрайно пътешествие със Stinky Socks17 януари 2018

Колко щеше да в хубаво, ако можехте просто да зарежете всичко и да не спрете да се отдалечавате от града, докато не се превърне в малка и незначителна песъчинка на хоризонта. И с всяка крачка да усещате как дробовете ви се разширяват и най-сетне започват да пропускат някакъв въздух. И лека-полека всичко започва да грее със собствена светлина. И някъде, по средата на прехода, да се почудите къде е изпаднал онзи камък, който сякаш беше заседнал в гърдите ви от хиляди години. И да не се върнете да го потърсите.

прочети още

Уникални и друга дума няма! Бижутата на PAGANE UNIQUES и тяхната история…8 ноември 2015

Магазинче Точка Ком представя най-новите си партньори от ателие PAGANE UNIQUES и техните уникално красиви, цветни и не на последно място – безкрайно оригинални бижута от смола. Ето малко информация за самите творци – Жасмина Гладийска и Кристиян Петров. И двамата автори са завършили Национална Художествен Академия, Жасмина – специалност скулптура, а Кристиян – порцелан и стъкло. Нарекли са бижутата PAGANE, защото това е името на дъщеря им, а UNIQUES, защото всяко едно е уникат и няма да срещнете друго такова като цвят, пълнеж или форма.

прочети още

Игра за деца „Кароми йога мемори“28 август 2014

Кароми йога мемори е игра, която обогатява ума и тялото. Играчите развиват своята памет като същевременно научават различни йога пози. Подходяща е за двама или повече играчи. “Кароми йога мемори” е покана за общуване и забавление по един различен начин, като към добре познатата игра “Мемори” добавя и възможността децата да усвоят някои физически движения от йога. По този начин играта не само развива техния интелект, но и спомага за физическото им усъвършенстване и духовното им израстване.

прочети още