• Начало /
  • Новини /
  • Stinky Socks са партньори в “престъплението” в бляскавия Лас Вегас

Stinky Socks са партньори в “престъплението” в бляскавия Лас Вегас

Stinky Socks са партньори в “престъплението” в бляскавия Лас Вегас
19 април 2018

Зад бранда стоят група приятели родени в България, но израснали по света, които правят нещата по свой собствен начин, без да следват тълпата. Вечно ухилени, изключително талантливи и малко смахнати. Именно заради това ги харесваме толкова много, а може би и мъничко им завиждаме, защото имат смелостта да съществуват извън рамката и да следват свои собствени правила. Кой какво е казал тях не ги интересува, а кой какво прави още по-малко. Стига да го прави със страст и желание, казват те, защото животът е твърде кратък, за да бъдем на място, което не харесваме и да правим неща, които не обичаме.

 

А само като си представим в какъв свят бихме живели, ако всички хора правеха това, което наистна обичат, ни побиват тръпки. Светът може да бъде едно по-хубаво място. Дори една идея по-хубав, ако утвърдите стила си със Стинки.

 

Stinky Socks носят в себе си стил, вдъхновение и онзи блясък в очите, който получаваме, когато се чувстваме истински живи. И ако Стинки целят нещо, то е да ви окуражат да живеете живота си, а не просто да съществувате. „Ние това много добре го знаем“ – ще кажете вие. А правите ли го?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Замислихме се каква е цялостната идея зад така далечната фотосесия на новата им колекция и тъй като сме вече запознати с начина им на мислене и щурите идеи, бяхме доста прави в разгадаването й. Уцелихме точно в сърцето на идеята.

Стинки вярват в невъзможното. С дозa увереност, любов и вяра, те целят да покажат, че човек може да стигне докъдето му виждат очите или по-скоро – докъдето му стигне сърцето. Защото ние, хората на днешния свят, твърде много мислим, а твърде малко чувстваме. И това е основната ни грешка в рецептата за живота.

С лека усмивка и най-яката позивитивна енергия, нашите приятели ни споделят просто да приемаме всичко като на игра. Без значение дали ще е игра на “Не се сърди, човече!” или такава като в казината на Вегас. Животът е рискове, които трябва да поемеш. Полет, на който трябва да се качиш. Въпрос, на който трябва да отговориш с “да”. За тях загуби няма, има само житейски уроци и полезен опит. Осъзнаваме колко са прави и с колко много безсмилесни страхове живеем. Време е за промяна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В новата си колекция Stinky Socks не нарушават типичните за тях изчистен дизайн, комфорт и  изключително свежо разнообразие от цветове. За лятото на 2018-та нашите приятели добавят и нови модели в колаборация с няколко нови артисти от целия свят, като Leon Karssen, Stinky Dale, Third Eye Co. и Lucas Magoon – всички все така талантливи и жадни за живот и откриване на нови и вдъхновяващи идеи. Лично ние нямаме търпение да ги пробваме. Любопитно ни е какво следва след тази интересна колекция, а до тогава ще се гмурнем смело в лятото с повече мечти и повече износени чорапи…

 

 

 

 

Morphwork или къде започва и свършва всичко?5 май 2019

Без съмнение, работата на Драгостин Киряков вече е привлякла вниманието ви. Илюстрациите му са изпълнени с безкрайно умение и притежават естествена притегателна сила, която се усеща от любители и опитни артисти, неволно попаднали в капана на пространствена игра.

прочети още

Мигновена любов и любов към мига с Lomo7 февруари 2018

Искате ли да поемете на едно безрайно приключение из дебрите на аналоговата фотография? Опасявате се, че сте просто аматьор, а фотографията е изкуство, изискващо специфични познания и природен талант, години практика и медитация над светлинните кванти? Ние сме далеч по-уверени във вашите способности и можем да ви предоставим правилния инструмент, с които да се отдадете на волни експерименти, които с лекота ще възпроизведат множество твърде сполучливи грешки. За допълнителна доза убедителност тук ще се включим с цитат на писателя Скот Адамс: „Креативност означава да си позволиш да правиш грешки. Изкуство означава да знаеш кои да задържиш.“

прочети още

Adventure Catcher – ловецът на приключения1 февруари 2020

Adventure Catcher е нов бранд, който наскоро осъществи страхотното си хрумване. То обединява едновременно планер-органайзър и дневник за пътешествия. Зад интересната идея стои семейство ентусиасти, меко казано обичащи пътешествията. Те са сърфисти през лятото, скиори и сноубордисти през зимата и приключенци по природа. Единият запечатва миговете със средствата на фотографията, а другият описва впечатленията, натрупани от всички пътешествия, на хартия. Независимо дали ще ги окачат на стената или ще ги залепят в дневник, все не оставало място за всички спомени, нито време за описването им.

прочети още

Дървена папионка от ДървАРТ или как да изпъкнеш най-добре30 януари 2018

Дървените папийонки са аксесоар за всякакъв повод – от вечер на по питие с бандата, до по-официални събития, на които искаш да блеснеш – изложба, концерт или по-специална среща. Това, което отличава дървената папийонка, е нейната универсалност. Стои еднакво добре както на карирана риза, така и на костюм, което я прави задължителен аксесоар за всички, които обичат да се обличат по-екстравагантно.

прочети още

Уловете магнетичната сила на града с Magnecity15 юли 2018

Ако обичате да пътувате, то тогава със сигурност сте запозпознати с вълнението от това да попаднеш в новата, непозната реалност на чужд град. Сякаш някаква невидима магнетична сила ви призовава да се гмурнете и да попиете от енергията на града, да обходите всички задни улички, да изкачите всички стълби и да преминете всички мостове, за да откриете източника на тази вълнуваща вибрация, която жужи под краката ви.

прочети още

Бижута с естествени кристали и минерали – ново вдъхновение от RhoDope Jewellery16 май 2018

Всяко от бижутата RhoDope Jewellery носи в себе си духа на древните и величествени Родопи. Камъните се събират на ръка по време на множеството пътешествия на авторката по този край, което придава уникален заряд и неповторим вид на всяко нейно бижу.

прочети още

“Посадете” сами своето бижу – бижута сукуленти от 3va4 май 2018

Марката 3va (Ева) носи името на своята авторка. Семпло и кратко. Вдъхновенa е от интернет жаргон, който шифрова думите, заменяйки буквите със символи/цифри, които ги наподобяват визуално. Колекцията SuccuLove, която имаме желанието да ви представим, е вдъхновена от любовта на едно момиче към сукулентите – онези упорити растения с дебели листa, които пленяват със своето многообразие, издръжливост и красота.

прочети още

Приказният свят на Лонджи11 април 2018

Днес решихме да ви покажем един по-различен свят на възприятия и идеи за оригинални детски подаръци – занимателни игри, микроскопични и гигантски, двулицеви и кръгли пъзели, калейдоскопи, увлекателни речници, пумпали и аксесоари – всички направени от рециклирани материали и носещи неописуемо разнообразие от вълшебни авторски илюстрации. Това предлага последното ни вълнуващо откритие под марката Londji.

прочети още

Едно безкрайно пътешествие със Stinky Socks17 януари 2018

Колко щеше да в хубаво, ако можехте просто да зарежете всичко и да не спрете да се отдалечавате от града, докато не се превърне в малка и незначителна песъчинка на хоризонта. И с всяка крачка да усещате как дробовете ви се разширяват и най-сетне започват да пропускат някакъв въздух. И лека-полека всичко започва да грее със собствена светлина. И някъде, по средата на прехода, да се почудите къде е изпаднал онзи камък, който сякаш беше заседнал в гърдите ви от хиляди години. И да не се върнете да го потърсите.

прочети още

Уникални и друга дума няма! Бижутата на PAGANE UNIQUES и тяхната история…8 ноември 2015

Магазинче Точка Ком представя най-новите си партньори от ателие PAGANE UNIQUES и техните уникално красиви, цветни и не на последно място – безкрайно оригинални бижута от смола. Ето малко информация за самите творци – Жасмина Гладийска и Кристиян Петров. И двамата автори са завършили Национална Художествен Академия, Жасмина – специалност скулптура, а Кристиян – порцелан и стъкло. Нарекли са бижутата PAGANE, защото това е името на дъщеря им, а UNIQUES, защото всяко едно е уникат и няма да срещнете друго такова като цвят, пълнеж или форма.

прочети още

Игра за деца „Кароми йога мемори“28 август 2014

Кароми йога мемори е игра, която обогатява ума и тялото. Играчите развиват своята памет като същевременно научават различни йога пози. Подходяща е за двама или повече играчи. “Кароми йога мемори” е покана за общуване и забавление по един различен начин, като към добре познатата игра “Мемори” добавя и възможността децата да усвоят някои физически движения от йога. По този начин играта не само развива техния интелект, но и спомага за физическото им усъвършенстване и духовното им израстване.

прочети още