• Начало /
  • Новини /
  • “Война на хамстери” или как миролюбивият хамстер Куки предизвика най-епичния конфликт в историята на гризачите

“Война на хамстери” или как миролюбивият хамстер Куки предизвика най-епичния конфликт в историята на гризачите

“Война на хамстери” или как миролюбивият хамстер Куки предизвика най-епичния конфликт в историята на гризачите
11 юли 2021

 

 

 

 

 

Някога, но не много отдавна, в едно далечно царство, но някъде в източните квартали на София, в едно омагьосано господарство, но на вид наподобяващо съвсем обикновен апартамент, живяло едно…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Живяло едно хамстерче на име Куки. Куки бил миролюбиво създание и прекарвал по-голямата част от своето съществуване потънал в дълбок и непробуден сън и понякога отварял очи, само за да се търкулне отново в някой друг ъгъл. И да хапне сиренце, разбира се. И нито за миг през дългите часове на своето безметежно съществуване, Куки не беше подозирал, че ще се превърне в причината за най-епичния конфликт в историята на гризачите, описван от някои хамстери-историци като Великата хамстерова война.

 

 

И тъй като говорим за противоречив етап в историята на Хамстерландия, необходимо е да изясним всички факти. Всъщност Куки е пра-пра-пра-пра-пра-пра-дядо на всички обитатели на Хамстерландия. В хамстеровата научна общност се смята, че именно любовта му към сиренцето е довела до колосалната битка, която въвлича всички обитатели на страната на хамстерите. Никой от нашите легендарни герои – Торчо, Граф „Драко“, Джони Снежният, Жабчомен, Зайцев, че дори Жорката, не могъл да устои на мистичната сила и привлекателност на „Сиренцето“. Легендата говори, че късно нощем, ако се заслушате, все още може да чуете викът на гризачите –войни и щъпуркането на хиляди хамстерови лапички…

 

 

 

 

 

„Война на хамстери“ е нов прочит на популярната игра на карти „Война“, която със сигурност ще предизвика носталгия към детството и у най-коравите ни читатели. Дело е на българския бранд CreativeEgg и е резултат от дълги часове на семейни забавления, през които авторите достигат до идеята да създадат нова версия на известната игра с лесни за заучаване правила, подходяща за играчи от всякаква възраст и пол и неизискваща специални умения. Подхождат към задачата с много творчество, усет и професионализъм, което е видно както от изпълнението на самите карти, така и от дизайна на компактната, луксозна кутийка. А за да гарантират дългосрочна употреба дори и в ръцете на най-големия подрастващ пакостник, картите са пластифицирани.

 

Снимка: Божидара Димитрова, https://www.instagram.com/maminimomenti_mommysmoments

 

И, моля, не се заблуждавайте, Куки е съвсем, съвсем истински. Семейният любимец е послужил за прототип на всички очарователни герои в играта. Шеф Манчо, Леми „Моториста“, Мирчо, Червеният Бонбон и Лили „Умното“ съдържат препратки към популярни герои от нашето съвремие, исторически фигури, литературни, филмови и митични персонажи, които със сигурност биха заинтригували и по-възрастните играчи. Тук играта придобива и нов, практичен смисъл, като освен че ви осигурява взаимодействие с децата, ви позволява да използвате игровия подход в ученето, като разгърнете въпросните персонажи както във фантастичния, така и в реалния свят, съвместно със своите малки опоненти. Изключително полезни за заучаване значението на цифрите от 1 до 12. За да можете да я играете не ви трябва нищо друго освен сравнително гладка повърхност и поне още един ентусиазиран участник. А защо не още пет?

 

Снимка: Божидара Димитрова, https://www.instagram.com/maminimomenti_mommysmoments

 

За да задържи детското внимание, играта използва оригинални, авторски илюстрации, които като стил и съдъжание са напълно съобразени с детското възприятие за света. В духа на изцяло българската продукция и те са дело на български илюстратор – Мария Калчева, която в последните 5 години е позната с бранда “Miss me today”. Преди това 15 години е работила като аниматор за международни стартъпи и филмови компании и е награждавана многократно на фестивали в Пекин и Лайпциг. Страстен любител на еднорози и шоколад.

 

 

Така че смело можем да заключим, че „Война на хамстери“ е една много, много сериозна игра, базирана на действителни събития от историята на гризачите, да ви окуражим да вдигнете високо своите хамстерови бойни знамена и да се впуснете в епичната битка.

 

Снимка: Божидара Димитрова, https://www.instagram.com/maminimomenti_mommysmoments

 

Morphwork или къде започва и свършва всичко?5 май 2019

Без съмнение, работата на Драгостин Киряков вече е привлякла вниманието ви. Илюстрациите му са изпълнени с безкрайно умение и притежават естествена притегателна сила, която се усеща от любители и опитни артисти, неволно попаднали в капана на пространствена игра.

прочети още

Мигновена любов и любов към мига с Lomo7 февруари 2018

Искате ли да поемете на едно безрайно приключение из дебрите на аналоговата фотография? Опасявате се, че сте просто аматьор, а фотографията е изкуство, изискващо специфични познания и природен талант, години практика и медитация над светлинните кванти? Ние сме далеч по-уверени във вашите способности и можем да ви предоставим правилния инструмент, с които да се отдадете на волни експерименти, които с лекота ще възпроизведат множество твърде сполучливи грешки. За допълнителна доза убедителност тук ще се включим с цитат на писателя Скот Адамс: „Креативност означава да си позволиш да правиш грешки. Изкуство означава да знаеш кои да задържиш.“

прочети още

Adventure Catcher – ловецът на приключения1 февруари 2020

Adventure Catcher е нов бранд, който наскоро осъществи страхотното си хрумване. То обединява едновременно планер-органайзър и дневник за пътешествия. Зад интересната идея стои семейство ентусиасти, меко казано обичащи пътешествията. Те са сърфисти през лятото, скиори и сноубордисти през зимата и приключенци по природа. Единият запечатва миговете със средствата на фотографията, а другият описва впечатленията, натрупани от всички пътешествия, на хартия. Независимо дали ще ги окачат на стената или ще ги залепят в дневник, все не оставало място за всички спомени, нито време за описването им.

прочети още

Дървена папионка от ДървАРТ или как да изпъкнеш най-добре30 януари 2018

Дървените папийонки са аксесоар за всякакъв повод – от вечер на по питие с бандата, до по-официални събития, на които искаш да блеснеш – изложба, концерт или по-специална среща. Това, което отличава дървената папийонка, е нейната универсалност. Стои еднакво добре както на карирана риза, така и на костюм, което я прави задължителен аксесоар за всички, които обичат да се обличат по-екстравагантно.

прочети още

Уловете магнетичната сила на града с Magnecity15 юли 2018

Ако обичате да пътувате, то тогава със сигурност сте запозпознати с вълнението от това да попаднеш в новата, непозната реалност на чужд град. Сякаш някаква невидима магнетична сила ви призовава да се гмурнете и да попиете от енергията на града, да обходите всички задни улички, да изкачите всички стълби и да преминете всички мостове, за да откриете източника на тази вълнуваща вибрация, която жужи под краката ви.

прочети още

Бижута с естествени кристали и минерали – ново вдъхновение от RhoDope Jewellery16 май 2018

Всяко от бижутата RhoDope Jewellery носи в себе си духа на древните и величествени Родопи. Камъните се събират на ръка по време на множеството пътешествия на авторката по този край, което придава уникален заряд и неповторим вид на всяко нейно бижу.

прочети още

“Посадете” сами своето бижу – бижута сукуленти от 3va4 май 2018

Марката 3va (Ева) носи името на своята авторка. Семпло и кратко. Вдъхновенa е от интернет жаргон, който шифрова думите, заменяйки буквите със символи/цифри, които ги наподобяват визуално. Колекцията SuccuLove, която имаме желанието да ви представим, е вдъхновена от любовта на едно момиче към сукулентите – онези упорити растения с дебели листa, които пленяват със своето многообразие, издръжливост и красота.

прочети още

Stinky Socks са партньори в “престъплението” в бляскавия Лас Вегас19 април 2018

Представете си колко хубаво би било да излезете от нормите на обществото, да имате една голяма идея и да сте достатъчно смели и отворени към света, за да успеете да я осъществите. А още по-хубаво би било, ако имате партньори в “престъплението” и те са вашите най-добри приятели, с които сте толкова на “ти” един с друг, че разбирате само с един поглед какво си мисли или иска да каже другият. Приятелите от Stinky Socks вече са го постигнали. Този път те преследват една нова мечта, оставайки верни на своя небрежен, но отличаващ се стил и представяйки новата си колекция на фона на бляскавия Лас Вегас.

прочети още

Приказният свят на Лонджи11 април 2018

Днес решихме да ви покажем един по-различен свят на възприятия и идеи за оригинални детски подаръци – занимателни игри, микроскопични и гигантски, двулицеви и кръгли пъзели, калейдоскопи, увлекателни речници, пумпали и аксесоари – всички направени от рециклирани материали и носещи неописуемо разнообразие от вълшебни авторски илюстрации. Това предлага последното ни вълнуващо откритие под марката Londji.

прочети още

Едно безкрайно пътешествие със Stinky Socks17 януари 2018

Колко щеше да в хубаво, ако можехте просто да зарежете всичко и да не спрете да се отдалечавате от града, докато не се превърне в малка и незначителна песъчинка на хоризонта. И с всяка крачка да усещате как дробовете ви се разширяват и най-сетне започват да пропускат някакъв въздух. И лека-полека всичко започва да грее със собствена светлина. И някъде, по средата на прехода, да се почудите къде е изпаднал онзи камък, който сякаш беше заседнал в гърдите ви от хиляди години. И да не се върнете да го потърсите.

прочети още

Уникални и друга дума няма! Бижутата на PAGANE UNIQUES и тяхната история…8 ноември 2015

Магазинче Точка Ком представя най-новите си партньори от ателие PAGANE UNIQUES и техните уникално красиви, цветни и не на последно място – безкрайно оригинални бижута от смола. Ето малко информация за самите творци – Жасмина Гладийска и Кристиян Петров. И двамата автори са завършили Национална Художествен Академия, Жасмина – специалност скулптура, а Кристиян – порцелан и стъкло. Нарекли са бижутата PAGANE, защото това е името на дъщеря им, а UNIQUES, защото всяко едно е уникат и няма да срещнете друго такова като цвят, пълнеж или форма.

прочети още

Игра за деца „Кароми йога мемори“28 август 2014

Кароми йога мемори е игра, която обогатява ума и тялото. Играчите развиват своята памет като същевременно научават различни йога пози. Подходяща е за двама или повече играчи. “Кароми йога мемори” е покана за общуване и забавление по един различен начин, като към добре познатата игра “Мемори” добавя и възможността децата да усвоят някои физически движения от йога. По този начин играта не само развива техния интелект, но и спомага за физическото им усъвършенстване и духовното им израстване.

прочети още